کاربردها، ویژگی ها و خرید و فروش فوم سقفی
به عنوان رایج ترین عایق های ساختمانی، دانستن اینکه انواع بلوک های یونولیت و فوم سقفی به چه روش هایی تولید می شوند، مواد اولیه برای تولید آنها چیست، نکات مهم در خرید و فروش فوم و فوم سقفیچه مواردی هستند و همچنین این مصالح اولیه چه ویژگی ها و مشخصاتی دارند، جزو نکاتی هستند که در پروژه های ساختمانی اهمیت دارد. در این مطلب قصد داریم به مسئله ویژگی ها، خرید و فروش فوم سقفی و سایر موارد کاربردی بپردازیم.
فوم سقفی چیست؟
یونولیت یا فوم سقفی عبارت است از تخته هایی به شکل مکعب مستطیل با طول و ضخامت مشخص که در کنار سایر مصالح ساختمانی نظیر بتن در ساختمان های تجاری، صنعتی و مسکونی استفاده می شوند. اسلب های یونولیتی قابل نصب در سقف، دیوار و کف ساختمان هستند. برای نصب فوم و فوم سقفی معمولاً یک سطح صاف در نظر گرفته می شود. در این حالت با توجه به موقعیت نصب فوم های ساختمانی، زیرسازی مناسب نباید دارای هیچگونه ناهمواری، پستی و بلندی باشد. پس از آن که بتن ریزی در محل مورد نظر انجام شد و سطح صاف و یکنواخت به دست آمد، اکنون نوبت به نصب فوم سقفی در محل می رسد.
ویژگی ها و کاربردهای فوم سقفی
فوم سقفی یا بلوک های پلی استایرن منبسط شده در اصل، مصالح یونولیتی هستند که حدود ۹۸ درصد از وزن آنها را هوا تشکیل داده است. همین عامل موجب می شود وزن این مصالح، بسیار سبک باشد؛ بنابراین خرید آنها از نظر قیمت مقرون به صرفه بوده و کاهش هزینه های نهایی عایق سازی ساخت و ساز را در پی دارد. انواع یونولیت و فوم سقفی با دوام بوده و طول عمر زیادی دارند. این مصالح هرگز دچار فرسایش یا تخریب نمی شوند.
یکی دیگر از ویژگی های مهم فوم سقفی، قابلیت برش به ابعاد دلخواه است. انعطاف پذیری در نصب در موقعیت های ساختمانی به طوری که زوایا و گوشه ها را پُر کند، یکی دیگر از مزایای استفاده از بلوک های فوم و یونولیت می باشد. یکی از مزایایی که برای پلی استایرن منبسط شده معرفی شده است، عایق سازی ساختمان با هدف جلوگیری از اتلاف انرژی داخل ساختمان است.
مزایای فوم سقفی
نصب فوم سقفی در ساختمان مزیت های زیادی را به همراه دارد. استفاده از مصالح عایق سازی بر مبنای یونولیت و فوم، یک راه حل اقتصادی محسوب می شود. این پانل های یونولیتی هرگز دچار خوردگی نخواهند شد و در اثر تغییرات شرایط اقلیمی، ثبات و پایداری خود را از دست نخواهند داد.
استفاده از انواع یونولیت و فوم سقفی، متناسب با مصالح ساختمانی متنوع، امکان پذیر است. در موقعیت هایی که نصب فوم و یونولیت با خاک در تماس است، ماهیت شیمیایی خاک نمی تواند بر قابلیت های یونولیت تاثیر منفی داشته باشد.
با توجه به اینکه نصب یونولیت در ساختمان باید به دور از تماس هرگونه رطوبت باشد، در مواردی که پروژه های عایق سازی در نزدیکی سطح زمین انجام میشود، با استفاده از یک پوشش مناسب، راه ورود رطوبت به بافت فوم و یونولیت مسدود می شود.
قیمت فوم سقفی
عایق سازی ساختمان با استفاده از فوم سقفی در مقایسه با سایر مصالح، ارزان تر تمام می شود. مصالح فوم و یونولیت برای پروژه های ساخت و ساز طبق استانداردها و کدهای ساختمانی تولید می شوند. قیمت فوم سقفی بر هر اساس وزن یونولیت ها و وسعت ساختمان در قسمت های اجرایی محاسبه می شود.