ارتباط با واحد های فنی و فروش مجتمع صنعتی یاران فوم  | ساعات پاسخ گویی 8 صبح الی 17 عصر

ورق فوم چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟

ورق فوم چیست؟ ورق فوم به ماده‌ای گفته می‌شود که با ایجاد حباب‌های گاز در داخل یک جامد یا مایع تولید می‌شود. این مواد معمولاً دارای ویژگی‌های خاصی هستند. همین ویژگی‌های خاص باعث می‌شود که ورق فوم کاربردهای گوناگونی داشته باشد. در این مطلب با انواع ورق فوم، ویژگی‌های ورق فوم، کاربردهای ورق فوم و […]

ورق فوم چیست؟

ورق فوم به ماده‌ای گفته می‌شود که با ایجاد حباب‌های گاز در داخل یک جامد یا مایع تولید می‌شود. این مواد معمولاً دارای ویژگی‌های خاصی هستند. همین ویژگی‌های خاص باعث می‌شود که ورق فوم کاربردهای گوناگونی داشته باشد. در این مطلب با انواع ورق فوم، ویژگی‌های ورق فوم، کاربردهای ورق فوم و مزایا و معایب ورق فوم آشنا می‌شویم.

 

ورق فوم چه ویژگی‌های دارد؟

ورق فوم دارای ویژگی‌های متعددی است که باعث می‌شود این محصول برای حوزه‌های مختلف کاربرد داشته باشد. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های ورق فوم عبارت است از:

سبکی:

ورق فوم ساختار خاصی دارد که باعث می‌شود سبک باشد. سبکی ورق فوم باعث می‌شود که حمل و نصب آن آسان شود.

عایق سرما و گرما:

ورق فوم عایق سرما و گرما است و می‌تواند به جلوگیری از انتقال سرما و گرما کمک کند.

مقاومت در برابر رطوبت:

بسیاری از ورق‌های فوم مقاومت زیادی در برابر آب و رطوبت دارند. این ویژگی باعث می‌شود که ورق فوم برای استفاده در محیط‌های مرطوب مناسب باشد.

چگالی متنوع:

ورق‌های فوم را می‌توان در چگالی‌های متفاوت تولید کرد. این ویژگی کمک می‌کند تا ورق فوم در صنایع مختلف کاربرد داشته باشد.

قابلیت رنگ‌آمیزی:

ورق‌های فوم معمولاً در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند. با این حال، همین که ورق فوم را می‌توان رنگ‌آمیزی کرد، بر جذابیت‌های آن می‌افزاید و امکان تولید رنگ‌های خاص و طبق درخواست مشتری و سفارشی‌سازی آن را نیز به وجود می‌آورد.

مقاومت شیمیایی:

برخی از ورق‌های فوم از مواد مقاوم در برابر مواد شیمیایی ساخته شده‌اند. این ویژگی، باعث می‌شود که تنوع کاربرد ورق فوم در صنایع مختلف افزایش یابد.

بیشتر بدانیم :  کاربرد فوم نرم چیست؟

خاصیت برگشت‌پذیری:

ورق‌های فوم معمولاً دارای خاصیت برگشت‌پذیری هستند. به‌عبارت دیگر، هنگامی که این ورق فوم را فشار می‌دهیم، معمولاً به حالت اولیه خود برمی‌گردد.

عایق صوتی:

ورق فوم می‌تواند به‌جای عایق صوتی بنشیند و از انتقال صدا جلوگیری کند. این ویژگی در محیط‌های کاری و مسکونی بسیار مفید است.

قابلیت فرم‌دهی:

ورق فوم به‌راحتی قابل برش و شکل‌دهی است. این ویژگی، امکان استفاده از آن را در طراحی‌های مختلف فراهم می‌کند و بر گستره کاربردهای ورق فوم می‌افزاید.

دوام و ماندگاری:

ورق‌های فوم معمولاً دارای عمر طولانی و مقاوم در برابر سایش و فرسایش هستند. این ویژگی باعث می‌شود ورق فوم جان‌سخت باشد و در محیط‌هایی که شرایط دشواری دارند، به کار بیاید.

قابلیت بازیافت:

برخی از انواع ورق فوم قابل‌بازیافت است. این ویژگی باعث می‌شود افراد دوست دار محیط‌زیست از مصرف ورق فوم استقبال کنند. استفاده از محصولات دوست‌دار محیط زیست یعنی تلاشی هر چند کوچک برای حفاظت از محیط زیست و دغدغه‌مندی برای کاهش آلودگی.

مقاومت در برابر UV:

برخی از ورق‌های فوم دارای مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش (UV) هستند. این ویژگی باعث می‌شود که ورق فوم بتواند از آسیب به مواد داخلی در برابر نور خورشید جلوگیری کند.

قابل شستشو:

ورق فوم سلول بسته به دلیل هاصیت سلول بسته ای که دارند آب را جذب نمی کنند و قابل شستشو می باشند.

 

انواع کاربردهای ورق‌فوم چیست؟

ورق فوم در صنایع مختلف کاربردهای گسترده‌ای دارد. در اینجا به برخی از مهم‌ترین کاربردهای ورق فوم در حوزه‌های مختلف اشاره می‌کنیم و هر کدام را کمی توضیح می‌دهیم:

بسته‌بندی:

ورق فوم به دلیل سبکی و خاصیت ضربه‌گیری، برای بسته‌بندی محصولات حساس و شکننده مانند لوازم الکترونیکی، ظروف شیشه‌ای و محصولات پزشکی کاربرد دارد.

بیشتر بدانیم :  ورق فوم یاران فوم

ساختمان‌سازی:

ورق فوم به‌عنوان عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی در دیوارها، سقف‌ها و کف ساختمان‌ها به کار می‌رود. این ورق‌ فوم، از انتقال صدا و حرارت بین طبقات جلوگیری می‌کنند و به بهبود کارایی انرژی ساختمان کمک می‌کنند.

صنعت خودروسازی:

در صنعت خودرو، ورق فوم برای ساخت قطعات داخلی مانند صندلی‌ها، دستگیره‌ها و داشبورد ( واشر چراغ خودرو ، عایق های سیم و کابل )استفاده می‌شود. ورق فوم‌ها به دلیل خاصیت انعطاف‌پذیری و مقاومت در برابر ضربه، به بهبود راحتی و ایمنی خودرو کمک می‌کنند.

تجهیزات پزشکی:

ورق فوم در تولید تجهیزات پزشکی مانند زانوبند، گردنبند و انواع تجهیزات طبی و ارتوپدی به کار می‌رود. از آن‌جایی که ورق فوم‌‌ها خاصیت ضدعفونی دارند و قابل شست‌و شو هستند، گزینه‌ای مناسب برای استفاده در محیط‌های پزشکی به حساب می‌آیند.

تبلیغات و نمایشگاه‌ها: از ورق فوم به دلیل سبکی و قابلیت برش و شکل‌دهی آسان، در ساخت تابلوهای تبلیغاتی، استندها و دکوراسیون نمایشگاه‌ها استقبال می‌شود.

صنعت کشتی‌سازی:

ورق فوم با توجه به ویژگی‌هایی که دارد با کاربرد ضربه‌گیر در کشتی‌ها و قایق‌ها استفاده می‌شود. این ورق‌ها به دلیل اینکه مقاومت در برابر آب و خاصیت شناوری دارند، برای استفاده در محیط‌های دریایی مناسب هستند.

صنعت مبلمان:

می‌دانستید که از ورق فوم در ساخت مبلمان هم استفاده می‌شود؟ ورق فوم پلی یورتان به دلیل نرمی و انعطاف‌پذیری زیاد، در تولید مبلمان، صندلی‌ها، تشک‌ها و بالشت‌ها استفاده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های کارآمد ورق فوم برای استفاده در ساخت مبلمان این است که این ورق‌ها به‌راحتی شکل می‌گیرند و راحتی و دوام زیاد دارند.

صنعت کیف و کفش:

شاید تا حالا به این موضوع توجه کرده باشید که ورق فوم در تولید انواع مختلف کیف‌ و کفش‌ به کار می‌رود.. تاکنون به دلیل کارایی ورق فوم برای صنعت کیف و کفش فکر کرده‌اید؟ ویژگی‌هایی از جمله سبکی و مقاومت ورق فوم در برابر ضربه به افزایش راحتی و دوام محصولات حوزه کیف و کفش کمک می‌کند.

بیشتر بدانیم :  کاربرد فوم ورقه ای در صنعت ساختمان

صنعت نساجی:

در صنعت نساجی، از ورق فوم برای تولید لباس‌های ورزشی، لباس‌های محافظ و انواع پوشاک استفاده می‌شود. از آن‌جایی که این ورق‌ها خاصیت عایق حرارتی دارند و سبک و راحت هم هستند، در زمینه دوخت و آماده‌سازی لباس‌های ورزشی به کار می‌آیند.

صنعت هوافضا:

از ورق فوم در صنعت هوافضا برای تولید قطعات داخلی هواپیماها و فضاپیماها استفاده می‌شود. از آن‌جایی که ورق فوم هم سبک است و هم از مقاومت در برابر حرارت و ضربه برخوردار است، به‌خوبی می‌تواند به بهبود کارایی و ایمنی هواپیما و فضاپیما به کار می‌آید.

صنعت اسباب‌بازی:

ورق فوم در تولید انواع اسباب‌بازی‌ها و محصولات آموزشی فومی به کار می‌رود. از آن میان می‌توان به محصولات آموزشی فومی نظیر آموزش اعداد و آموزش الفبا فارسی و انگلیسی اشاره کرد. از آن‌جایی که ورق فوم نرم و ایمن است از آن برای ساخت و تولید محصولات مرتبط با کودکان استفاده می‌شود.

صنعت فیلتراسیون:

از ورق فوم در تولید فیلترهای هوا و آب هم استفاده می‌شود. از آن‌جایی که ساختار ورق فوم اصطلاحاً ساختار سلولی باز است، قابلیت جذب و فیلتراسیون آن هم زیاد است. بنابراین، از آن برای ساخت برخی از انواع فیلتر استفاده می‌شود.

فهرست مطالب

شکل هندسی

شکل هندسی

بسته بندی رول فوم (مانیتور)

بسته بندی رول فوم (مانیتور)

فوم سقفی (پلی استایرن) 50*25

فوم سقفی (پلی استایرن) 50*25

فوم تخم مرغی

فوم کف گرمایشی