تعریف فوم پلی یورتان
فوم پلی یورتان یکی از انواع عایقهای حرارتی است که نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی و هزینههای مربوط به آن ایفا میکند. عایقهای حرارتی نه تنها در ساختمانهای اداری، مسکونی و تجاری استفاده میشوند بلکه در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، گاز، مخازن صنعتی، سقفهای فلزی و خطوط لوله کشتی نیز کاربردهایی دارند.
نحوه اجرای فوم عایق پلی یورتان
پلیپورتان از ترکیب دو ماده ایزوسیانات و پلی ال که هر دو مایع هستند تشکیل شده است. محصول در اثر واکنش شیمیایی این دو ماده به صورت فوم درآمده و پس از گذشت چند دقیقه شکل جامد به خود میگیرد. ایزوسیانات و پلی ال به عنوان مواد اولیه ساخت فوم پلییورتان در دو مخزن جدا مجهز به پمپ و شیر کنترل نگهداری میشوند. به منظور عایق کاری، این دو ماده با فشار و نسبت معین با استفاده از دستگاه مخصوص در محل مورد نظر پاشش میشود. فرایند تولید این فوم در محل اجرای عایقکاری صورت میگیرد و با حالت کف مانند خود تمام منافذ و سوراخها را پر میکند.
شکل های مختلف فوم عایق پلی یورتان
1.فوم پلی یورتان سخت Rigid
2.فوم پلی یورتان نرم Soft
3.فوم پلی یورتان نیمه سخت Semi Rigid
4.فوم پلی یورتان نیمه نرم Semi Soft
ویژگی های فوم پلی یورتان
1.در پانلهای عایق صنعت ساختمان
2.در داخل دیواره فلز و پلاستیک یخچال و فریزر
3.در پشت کاغذ فلزات و مواد دیگر
4.به عنوان عایق حرارتی در ساختمان
5.در صنعت خودرو برای ساخت داشبورد و ضربهگیرهای خودرو
6.در ساخت ساندویچ پنلها و شناورها و کشتیها
7.در صنایع بستهبندی
8.در صنایع مبلمان برای تولید قطعات دکوراتیو و فوم چوب
9.در عمران و معدن
خواص فومهای پلی یورتان
از خواص نوع فوم نرم پلییورتان این است که هوا بهراحتی از داخل آنها عبور میکند و استحکام کششی بالایی دارد. جذب صوت و ضریب حرارت پایین از خواص این فومها هستند. مقاومت خوب فوم پلی یورتان در مقابل حلالها و رطوبت و وزن سبک آن از دیگر ویژگیهای عایق بهحساب میآید. فوم نیمه نرم پلییورتان کاملاً جاذب آب است؛ ولی رطوبت هوا را جذب نمیکند. مقاومت بالای فوم در برابر تغییرات ناگهانی دما، انبساط و انقباض، دوام و استحکام بالا در مقابل ضربه و ترکخوردگی از قابلیتهای فوم پلی یورتان محسوب میشوند.