ارتباط با واحد های فنی و فروش مجتمع صنعتی یاران فوم  | ساعات پاسخ گویی 8 صبح الی 17 عصر

روش ساخت فوم پلی یورتان چگونه است؟

فوم پلی یورتان چیست؟ مواد پلیمری که شامل فاز جامد و گاز می‌باشند فوم‌های پلاستیکی یا فوم‌های پلیمری نامیده می‌شوند که به دو دسته‌ی فوم‌های ترموپلاستیک و ترموست تقسیم می‌گردند. پلی‌یورتان‌ها از پیوند‌های یورتان –NH-C(=O)-O- تشکیل می‌شوند. این پیوند توسط واکنش گروه‌های آلی ایزوسیانات با گروه‌های هیدروکسیل ایجاد می‌گردد اما گروه‌های دیگر مثل اتر، استر، […]

فوم پلی یورتان چیست؟

مواد پلیمری که شامل فاز جامد و گاز می‌باشند فوم‌های پلاستیکی یا فوم‌های پلیمری نامیده می‌شوند که به دو دسته‌ی فوم‌های ترموپلاستیک و ترموست تقسیم می‌گردند.

پلی‌یورتان‌ها از پیوند‌های یورتان –NH-C(=O)-O- تشکیل می‌شوند. این پیوند توسط واکنش گروه‌های آلی ایزوسیانات با گروه‌های هیدروکسیل ایجاد می‌گردد اما گروه‌های دیگر مثل اتر، استر، آمید و … نیز ممکن است در مولکول پلیمری حاضر باشد.

پلی یورتان تحت عنوان PUR و فوم‌ پلی یورتان به عنوان فوم PUR شناخته می‌شود. این فوم‌ها به سه دسته‌ی مختلف فوم پلی یورتان سخت، نرم و نیمه نرم تقسیم می‌گردند. در ادامه به معرفی اجمالی هر یک می‌پردازیم. در این مطالعه تمرکز بر خواص فوم پلی یورتان سخت می‌باشد.

 

روش ساخت فوم پلی یورتان چگونه است؟

فوم پلی یورتان سخت در اثر واکنش چند جزء مختلف تشکیل می‌شود که عبارتند از:

ایزوسیانات
پلی ال
کاتالیست
عامل حجم دهنده
هوا.
ترکیبی از مواد مذکورِ در حال واکنش، به وسیلۀ نازل بر روی ورق زیرین پانل پاشیده می‌شود. پس از افزایش حجم، فوم پلی یورتان سخت به ورق رو اتصال پیدا کرده و با گذر از بخش پرس، ساختار سه لایۀ ساندویچ پانل تشکیل می‌گردد. در مرحلۀ بعد، ساندویچ پانل تشکیل شده جهت برش به بخش اره منتقل می‌گردد و متناسب با نیاز و درخواست مشتری قابل ارائه می­باشد.

 

ویژگی‌های فوم پلی یورتان

ضریب هدایت حرارتی پایین
دانسیته فوم مورد استفاده در بخش عایق‌ها بین ۳۰ تا ۶۰ است. فوم‌های با چگالی ۴۰ دارای بالاترین حد عایق حرارتی هستند.
دوام بالا در مقابل عوامل جوی
وزن پایین
روش هاي متنوع در اجرا
مقاومت در برابر نفت، روغن و حلال های غیر قطبی
عدم جذب آب و رطوبت
عدم امکان رشد میکرو ارگانیسم و باکتري‌ها در عايق پلي يورتان
نصب و اجرای آسان سازه‌هاي ايزوله
چسبندگی بالا به بسیاری از انواع مواد مانند سطوح فلزی، چوب و …

بیشتر بدانیم :  معرفی انواع فوم

 

مشخصات فوم پلی‌ یورتان نرم

فوم پلی‌یورتان نرم به دلیل داشتن ساختاری با سلول‌های باز و جریان هوا در این سلول‌ها، قابلیت انعطاف پذیری و استحکام کششی بالایی را دارا می‌باشد و بدین سبب در تولید انواع مبلمان، تشک و صندلی خودرو کاربرد دارد.

این نوع فوم در مقابل حلال‌های مختلف مقاوم بوده، دارای ضریب هدایت حرارت پایین و خواص جذب صوت خوبی می‌باشد. فوم‌های پلی یورتان نرم در اثر قرارگیری در معرض اشعه ماوراء بنفش به سرعت رنگ خود را از دست می‌دهند. همچنین این فوم­ها در برابر اسیدها و بازهاي قوي مقاومت ضعیفي دارند.

 

مشخصات فوم پلی‌ یورتان نیمه نرم

از ترکیب مناسب پلی‌استر و ایزوسیانات‌ها فوم‌های نیمه نرم قابل ساخت می‌باشند. با تغییر در فرمولاسیون این مواد امکان تغییر خواص این نوع فوم وجود دارد.

 

مشخصات فوم پلی‌ یورتان سخت

فوم‌ پلی‌یورتان سخت دارای ساختار سلولی بسته و ضریب هدایت حرارتی پایینی نسبت به سایر فوم‌ها می‌باشد و به عنوان عایق در ساختارهای ساندویچ مانند به‌کار می‌رود. ضخامت فوم پلی یورتان مصرفی (S) در تولید ساندویچ پانل وابسته به اختلاف دمای محیط داخل و خارج، میزان انتقال دما (Q) و ضریب هدایت حرارتی می‌باشد.

فهرست مطالب

شکل هندسی

شکل هندسی

بسته بندی رول فوم (مانیتور)

بسته بندی رول فوم (مانیتور)

فوم سقفی (پلی استایرن) 50*25

فوم سقفی (پلی استایرن) 50*25

فوم تخم مرغی

فوم کف گرمایشی