فروش فوم

ویژگی‌ کلی فوم ها

فهرست مطالب

فوم چیست ؟

فوم ماده ایست که از پراکندگی گاز در جامدات یا مایعات ایجاد می شود. وضعیتی که پراکندگی گاز در بین سلولهای مایعات وجود دارد در زبان فارسی به اصطلاح کف نامیده می شود. در حالتی که پراکندگی گاز در بین سلول های یک جسم جامد وجود دارد در زبان فارسی نیز مانند انگلیسی فوم نامیده می شود. ولی باید توجه داست که هم واژه کف و هم واژه فوم یا سایر اصطلاحاتی مانند اسفنج یا ابر در واقع انواع فوم و در دسته بندی فوم ها طبقه بندی می شوند.

 

کاربرد فوم

صنعت فوم سازی که طول جنگ جهانی دوم دوران شکوفایی آن محسوب می‌شود، امروزه به یکی از پررونق‌ترین صنایع پلیمری تبدیل شده است. روش‌های تولید و موارد مصرف گوناگون و متنوع این صنعت، عامل رشد و گسترش آن است. فوم‌سازی مکمل و توسعه دهنده صنایع نظامی، خودروسازی، ساختمان‌سازی، تجهیزات پزشکی، پوشاک، بسته‌بندی و بسیاری از صنایع تولیدی دیگر است. خواص و ویژگی‌های منحصرد بفرد فوم‌های پلیمری به استقبال زیاد از این صنعت منجر شده است.

 

ویژگی‌ کلی فوم ها

ارتجاع و ضربه‌‌گیری بالا
سبکی
استحکام وماندگاری زیاد
عایق بودن در برابر حرارت و صدا
قیمت مناسب
قابلیت تولید در سایزهای متنوع از کوچک تا بزرگترین سایزها از جمله

 

انواع فوم

انواع فوم ها بنا بر ساختار شیمیایی و مشخصات فنی متفاوت موارد مصرف متفاوتی دارند. فوم‌ها انواع گوناگونی با قیمت، کیفیت و موارد کاربرد متفاوت دارند. به عنوان مثال فوم های بسته بندی، فوم ورزشی، فوم ضد حریق، فوم ضدآب، فوم عایق حرارتی، فوم جامد که برای ساخت دستگاه های فلوتاسیون، یا مواد پر کننده بسته بندی ها استفاده می شود.

بیشتر بدانیم :  انواع محصولات فومی

 

1.فوم پلی‌اتیلن

فوم پلی اتیلن یکی از انواع فوم های پر کاربرد و پر استفاده می باشد. فوم پلی اتیلن در مقایسه با دیگر فوم‌ها از قیمت مناسب‌ و کیفیت خوبی برخوردار است. از این رو این محصول به عنوان یکی از پر کاربردترین انواع فوم شناخته می شود. این فوم که از ترکیب گاز و پلی اتیلن حاصل می‌شود، به سبب قابلیت تراکم بالایی که دارد به فومی محبوب و پر کاربرد بدل شده است.

 

مزایای و ویژگی های فوم پلی‌اتیلن

کیفیت و دوام بالا
ضد آب و رطوبت
مقاومت شیمیایی بالا در برابر رسوبات
قیمت مناسب
نصب و حمل آسان
غیرسمی و سازگار با محیط زیست
عایق در برابر حرارت و صدا
عایق الکتریکی
خاصیت فیلم و ورقه شدن

 

2.فوم EVA

همه پلیمرها قابلیت تبدیل شده به فوم را ندارند. پلیمرهایی که سازگاری بیشتری با گاز داشته باشند و مراحل و شرایط فرایند را بپذیرند و توان حفظ حالت ارتجاعی خود را در برابر فشار و زمان را داشته باشند زیاد نیستند. پلیمر EVA از جمله پلی‌اتیلن‌های مناسب صنعت فوم‌سازی است. اتیلن-وینیل استات (Ethylene-vinyl acetate) که به اختصار EVA خوانده می‌شود. ورقه های فوم eva از ترکیب اتیلن وینیل استات با مواد فوم زا مانند پودر فوکو تولید می شود.

 

ویژگی‌های فوم EVA

وزن کم
شکل پذیری خوب
شفافیت
قیمت مناسب
مقاوم در برابر شکنندگی و اشعه فرابنفش
چسبندگی بسیار بالا
بدون بو

 

3.فوم پلی اورتان

پلی اورتان فوم یک فوم ترموست پلیمر خطی است که از واحدهای آلی تشکیل شده است و توسط پیوندهای کاربامات به هم متصل شده اند. فوم پلی اورتان به روش های مختلفی برای مصارف مختلف فرموله می شود. پلی یورتان ها را می توان برای ساخت بسیاری از اقلام، از قطعات بسیار ساده و غیر بحرانی گرفته تا محصولاتی که در کاربردهای مهندسی حیاتی هستند، استفاده کرد. به طور گسترده در مواردی که کشش و استحکام در پارچه ها مورد نیاز است از پلی اورتان استفاده می شود و کوسن های مبلمان روکش شده اغلب با کمک فوم پلی اورتان انعطاف پذیر می شوند.

بیشتر بدانیم :  کاربرد فوم ورقه ای در صنعت ساختمان

 

4.فوم پلی استایرن ( یونولیت)

یکی دیگر از انواع فوم های پر مصرف فوم پلی استایرن می باشد. فوم پلی استایرن که اصطلاحا بونولیت یا گاها فوم سقفی هم نامیده می شود از انواع پر مصرف فوم می باشد. این فوم کاربرد فراوانی در پروژه های ساخت و ساز، بسته بندی و سایر صنایع دارد. وزن سبک، شکل ایستا و مستحکم و سهولت استفاده از مزایا و رلایل اصلی استفاده از انواع فوم پلی استایرن می باشد.

 

5.فوم میکروسل

فوم میکروسل از انواع فوم با شباهت زیاد به فوم ای وی آ می باشد. این نوع فوم نیز از سلول بسته نرم اما محکم تشکیل شده است که آن را به فومی قوی و انعطاف پذیر با روکش صاف تبدیل کرده است. این فوم ضربه گیر و لرزش گیر مناسبی نیز هست. ورق فوم میکروسل با قابلیت رسانایی حرارتی کم باعث می شود و مقاومت حرارتی عالی علاوه بر گزینه ای عالی برای ساخت کفی کفش های مقاوم به یک ماده عایق خوب برای دیوارها و سقف ها تبدیل شده است.