فوم عایق پلی استایرن

فهرست مطالب

انواع پلی استایرن برای ساخت یونولیت

دو نوع پلی استایرن برای عایق بندی و ساخت یونولیت استفاده میشود: پلی استایرن منبسط شده و پلی استایرن اکسترود شده. پلی استایرن منبسط شده، چگالی کمتری نسبت به نوع اکسترود شده دارد و قیمت کمتری داشته، اما قدرت عایق کمی نیز دارد. این به دلیل اجزای درشت آن است که بین اجزای آنها هوا وجود دارد. عایق پلی استایرن اکسترود شده دارای اجزای ظریفتری بوده و حاوی مخلوطی از هوا و گاز به خصوصی است که آن را عایق بهتری میکند.

 

کاربرد عایق پلی استایرن چیست؟

یونولیت یکی از رایج‌ترین پلاستیک‌هایی است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. سالانه چندین میلیارد کیلوگرم تولید می‌شود. در هزاران کاربرد مختلف از جمله به کارگیری در جعبه‌ها، سقف ساختمانها، سردخانه ها و… استفاده می‌شود. سالیان زیادی بوده که فوم پلی استایرن یا یونولیت به عنوان یک ماده انتخابی در چندین کاربرد بسته بندی مواد، عایق مقرون به صرفه و کم مصرف در کاربردهای ساختمانی و همچنین حمل و نقل کالاهای حساس به ضربه و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.

 

فوم پلی استایرن و انتقال حرارت

فوم عایق پلی استایرن یا یونولیت حاوی میلیونها حباب هوای ریز است که در فوم محبوس شدهاند که بسیار کوچک‌تر از آن چیزی است که با چشم غیرمسلح دیده شود. هوا رسانای حرارتی ضعیفی است و از آنجایی که پلی استایرن خود مقاومت حرارتی بالایی دارد، در جلوگیری از انتقال حرارت بسیار مؤثر است.

 

فوم پلی استایرن به عنوان عایق صدا

در حالی که پلی استایرن خود یک عایق صوتی ضعیف است، خواص صوتی آن زمانی که به مواد سفت‌تر دیگر متصل می‌شود تغییر می‌کند، همان‌طور که در مورد پانل‌های عایق سازه‌ای (SIP) وجود دارد. تحت این شرایط فوم پلی استایرن به یک مسدود کننده صوتی عالی تبدیل میشود.

بیشتر بدانیم :  چند فوم قابل استفاده در تولید کفش

 

مقاومت فشاری فوم عایق پلی استایرن

اعداد نوشته شده در بسته هر فوم عایق پلی استایرن، به مقاومت فشاری آن اشاره دارد. به طور مثال اگر عدد ۷۰ نوشته شده باشد، یعنی این فوم دارای عملکرد فشاری ۷۰ کیلو پاسکال است. هنگام خرید فوم پلی استایرن، مهم است که به مقاومت فشاری آن دقت کنید. هرچه مقاومت فشاری فوم بیشتر باشد، مقاومت آن در برابر بار بیشتر است. فشار خارجی مانند ارتعاشات بر طول عمر فومهایی که دارای مقاومت فشاری بالایی هستند، تأثیر نمیگذارد.

 

خواص فوم عایق پلی استایرن و مزایای کلیدی آن

۱- خواص حرارتی (عایق)

به دلیل ساختار آن که از 98 درصد هوا تشکیل شده است، هدایت حرارتی بسیار پایینی دارد. این هوای محبوس شده در سلولهای ساختاری این فوم، رسانای حرارتی بسیار ضعیفی است و از این رو فوم را با خواص عایق حرارتی عالی خود فراهم میکند. رسانایی حرارتی فوم پلی استایرن با چگالی 20 کیلوگرم بر متر مکعب، 0.035 – 0.037 W / (m·K) در 10 درجه سانتیگراد گزارش شده است.

۲- استحکام مکانیکی

یونولیت انعطاف پذیری بالایی دارد که همین موضوع باعث میشود تا از نظر استحکام همه کاره باشد و می تواند متناسب با هر کاربرد خاصی تنظیم شود. فوم پلی استایرن با مقاومت فشاری بالا برای باربری اجسام سنگین یا سقف خانه ها استفاده میشود، در حالی که برای کاربردهایی مثل بسته بندی مواد میتوان از نوعی فوم که مقاومت فشاری کمتری دارد، استفاده کرد.

۳- پایداری ابعادی

پایداری ابعادی فوق العاده ای را ارائه می‌کند و تقریباً در برابر طیف وسیعی از عوامل محیطی بی‌تأثیر باقی می‌ماند. حداکثر تغییر ابعاد فوم عایق پلی استایرن کمتر از 2٪ است که آن را مطابق با روش تست ASTM D2126 قرار میدهد.

بیشتر بدانیم :  ویژگی های فوم بسته بندی